Samtaler

Uanset hvilken problemstilling, du/I kommer med, så er tilliden og respekten mellem os nødvendig for, at du kan bruge min hjælp.


Som regel kan man allerede i den allerførste samtale med en psykolog mærke, om "kemien" er der: Den fornemmelse skal man tage alvorligt og søge hjælp et andet sted, hvis man ikke føler sig tryg.


Hvis det netop er ens kerneproblematik, at man har svært ved at nære tillid til andre, så skal man i det mindste have en fornemmelse af, at man kunne blive tryg ved terapeuten med tiden.


I de fleste tilfælde vil jeg qua min erfaring ret hurtigt kunne sige, om jeg tror, jeg kan hjælpe dig/jer.


Det kan være svært at sige præcis, hvor mange samtaler, der skal til, men som regel vil jeg efter et par samtaler have en god fornemmelse af, om det er 5, 10 eller flere.

 

Samtaleterapi er altid baseret på et møde mellem mennesker, hvor der gerne skulle opstå gensidig respekt og tillid. Det er tilliden og respekten, der er de væsentlige byggesten i den terapeutiske alliance, dvs. det forhold, der opstår mellem terapeuten og klienten.


Terapeuten skal have den fornødne viden og ekspertise til at hjælpe klienten videre, hvad det end er for en problemstilling, klienten kommer med. Og klienten skal have tillid, mod og vilje til forandring.

Samtaler

Medlem af

Psykolog Ulla Høybye - Psykologhuset Grønnegade

Grønnegade 77H, 8000 Aarhus C

psykolog@ullahoybye.dk,

Tlf. 26121141